et_pb_button

Cearta în lume vine din certurile în familie. Neînțelegerile între mama și tata aduce ceartă între frați și surori. Mânia între frați naște răzbunări, războaie, răutate. Bucuria în societate vine când este bine acasă. Familiile pline de educație și pace formează o societate sănătoasă. Mânia aduce ceartă. Egoismul mereu este nemulțumit. Lipsa de răbdare alungă pacea. Fără pace nu există Har. Fără Har, nu există dragoste adevărată nici în familie, nici în lume. Pacea în lume izvorăște din pacea fiecărei familii.
Oamenii îndepărtați de Dumnezeu nu pot iubi curat, adevărat, complet. Ei nu pot ierta. Ei nu se pot jertfi pentru binele celuilalt. Educația fără Evanghelie , fără credință în Dumnezeu nu este trainică. Iubirea cuprinde toate virtuțile: răbdarea, cumpătarea, înțelegerea, respectul, ajutorul, mila, iertarea, rugăciunea, înțelepciunea, armonia, dreapta socoteală, bucuria. De aceea spunem că fără Dumnezeu nu putem iubi, nici în familie, nici în societate.
Dragii mei, dragi tineri, dragi soți, dragi părinți, formați, construiți și creșteți familii puternice, unite. Investiți în copii dragoste corectă, adevărată și completă. Dăruiți copiilor educație corectă, adevărată și completă. Educația întru credință dumnezeiască este salvarea noastră, a tuturor. O zi binecuvântată cu multă sănătate și multe bucurii sufletești, credință, dragoste și nădejde în Bunul și Milostivul Dumnezeu! Fiți binecuvântați și fericiți dragii mei! Hristos a înviat!

Ieromonah Teofan, Manastirea Alina Maria, Varful lui Roman

Malwarebytes Premium

141 lei / an

Malwarebytes vă protejează toate dispozitivele și informațiile personale împotriva amenințărilor

Windows, iOS, Android

You have Successfully Subscribed!