et_pb_button

“Ca nişte raze ale mărturisirii v-aţi adunat în jurul Soarelui dreptăţii, Sfintelor femei mironosiţe, şi cu razele cuvintelor voastre aţi luminat sufletele cele ce se tânguiau pentru moartea Cuvântului, pe Care îngerii Îl săvesc neîncetat cu cântări de: Aliluia !”
Dragii mei în această Duminică a treia după Paști, marcăm ziua femeilor creştine, care pe bună dreptate sunt urmaşele femeilor mironosiţe, fiicele Învierii, roabele Domnului, candelele credinţei, sufletul familiei.
Femeia însufleţeşte totul, învăluie cu dragostea și iubirea ei de mamă. Sfintele Femei Mironosițe, cele care au fost primele ucenițe ale Domnului, ne-au arătat și exemplul de fidelitate, nu numai până la moarte, ci chiar şi dincolo de moarte. Atitudinea pe care au avut-o femeile mironosițe la răstignirea și la mormântul Domnului este una plină de curaj, recunoștință și de duioșie.
Ce am face noi fără mamele creștine, fără iubitoarele de Hristos femei, care și-au crescut copiii cu frică de Dumnezeu? Ce am face noi fără gingășia și dăruirea lor, tandrețea, delicatețea și finețea lor, care întotdeauna, dar mai ales în vremurile grele, cu care ne confruntăm și în aceste zile, au știut să renunțe la sine pentru a-i ajuta și sprijini pe alții, prin rugăciune, printr-un cuvânt bun, prin grija și afecțiunea dăruită.
Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să dăruiască Bisericii și în continuare oameni evlavioși și în primul rând femei următoare Domnului, așa cum au fost femeile mironosițe, femei căutătoare de Dumnezeu. Iar adevărata imagine a femeii creștine este cea a unei mironosițe, care dis-de- dimineață, in prima zi a săptămânii, Duminică, pe când răsare soarele, merge la Izvorul învierii, care este Biserica, unde primește darurile dătătoare de viață: credința, nădejdea și dragostea. O duminică binecuvântată cu sănătate și bucurie în suflet! Fiți binecuvântați și fericiți dragii mei cu Dumnezeu de mână! La multi ani binecuvântați cu sănătate și mântuire tuturor femeilor creștine! Hristos a înviat!

Ieromonah Teofan, Manastirea Alina Maria, Varful lui Roman

Malwarebytes Premium

141 lei / an

Malwarebytes vă protejează toate dispozitivele și informațiile personale împotriva amenințărilor

Windows, iOS, Android

You have Successfully Subscribed!